Новини

Начало  |  Новини  |  Двама от най-добрите бармани в света откриха състезанието Diageo Reserve World Class България 2016 Принтирай - A A A +
Двама от най-добрите бармани в света откриха състезанието Diageo Reserve World Class България 2016
05.02.2016г.

Diageo Reserve World Class е най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в барманската индустрия в света, а тазгодишното му издание е второто подред в България. В него се включват над 60 от най-добрите ни бармани, които ще премерят сили в три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни, който ще изстреля българския победител директно към световните висоти на големия международен финал в Маями.

Първото предизвикателство, в което българските бармани премериха сили през декември 2015 г. беше Микро машини – тема, посветена на микроорганизмите, отговорни за ферментацията – изключително важен в миксологията процес. В рамките на това предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл, използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve.

На 19.01, барманите представиха оригиналните си рецепти на живо пред двама съдии - Тим Джъдж, глобален представител на Bulleit и изключителен миксолог, и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve World Class за Чехия през 2015 г.

Тим Джъдж е един от най-добрите бармани в света според Ardent Spirits и авторитет номер едно за коктейли в глобален план. Разработва уникални програми за обучение на бармани и консуматори, а рецептите му за коктейли са публикувани с редица международни книги, като The Bartenders Annual Manual и La Guida. Днес Тим е признат арбитър на вкуса и кулинарните преживявания със световна репутация от Обединеното кралство до Нова Зеландия и от Индия до Африка. Витеслав Сирок има 12-годишен опит като барман и работи и се развива в професията изключително посветено – благодарение на това успява да се класира в топ 6 на Diageo Reserve World Class Барман на годината 2015 в Кейптаун. В момента усилено се подготвя да отвори свой собствен бар, вдъхновен от френската култура - L’Fleur Mixology and Champagne.

На 20.01, бе поставено началото и на второто предизвикателство в рамките на Diageo Reserve World Class България 2016 г. "Да пием с мисъл". Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хора внимават с какво се хранят и какво пият. Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.

World Class барманите и баровете, в които те работят, са синоним на изтънченост, безупречно обслужване и налагане на нови стандарти в съвременната коктейлна култура. Състезанието събира елита на световното барманство – хората, които определят тенденциите в индустрията и стандартите в най-добрите барове в света, като същевременно обръща внимание на изкуството на създаване на коктейли по света.

Уменията и талантът на WORLD CLASS барманите се подпомагат от колекцията изключителен алкохол от луксозното портфолио Diageo Reserve – водка Ketel One, водка Cîroc, джин Tanqueray No. TEN, текила Don Julio, ром Zacapa, шотландско уиски Johnnie Walker Gold Label Reserve  иJohnnie Walker Blue Label, бърбън Bulleit , едномалцовите шотландски уискита Mortlach, The Singleton of Dufftown и Talisker.     
Права за ползване MtSoft